"Hora bucuriei" la victoria României în Cupa Davis

14 septembrie 2014 22:15   Alte sporturi
Ultima actualizare:

România a câştigat cu 3-1 în faţa Suediei şi va juca şi anul viitor în Grupa I a Zonei Euro-Africane a Cupei Davis. Un lucru rar în ultima vreme, fiecare jucător a punctat pentru echipa noastră.

Punctul victoriei României a fost adus de Adrian Ungur, care l-a învins cu scorul de 3-6, 6-4, 7-6, 6-3 pe Elyas Ymer, reuşind să iasă, cu ajutorul lui Andrei Pavel, din pasa proastă în care intrase în acest week-end. „Cel mai important lucru a fost să-l încurajăm pe Adi Ungur, mai ales după primul meci, să-l motivăm şi să-l facem să lupte.

El toată săptămâna a jucat foarte bine la antrenament, totul a mers foarte uşor, nu am vorbit foarte mult, pentru că el juca foarte bine. Din cauza aşteptărilor, a fost un pic emoţionat, nu a jucat relaxat. Adrian a arătat calitatea lui de jucător şi sper să meargă cu această încredere şi la turnee”, a explicat Pavel. Celelalte victorii ale României au fost aduse de echipa de dublu, Horia Tecău/ Florin Mergea, care a trecut cu 7-6, 7-6, 6-3 de Isak Arvidsson/ Johan Brunstrom şi de Marius Copil, care l-a învins cu 6-2, 6-3, 6-2 pe Elias Ymer.

În urma acestei victorii, România şi-a asigurat prezenţa în Grupa I a zonei Euro-Africane – a doua divizie valorică - al cărui prim tur se va disputa anul viitor, în perioada 6-8 martie.

«Hane», alături de două mari campioane

Victor Hănescu s-a retras oficial din Cupa Davis sâmbătă, fiind şi premiat de ITF. Apoi, a avut o sesiune de autografe. La coadă s-au aşezat şi două dintre cele mai mari sporive ale României, Daniela Silivaş şi Ecaterina Szabo. Multiplele campioane olimpice şi mondiale au stat aproape un sfert de oră pentru a face o fotografie cu tenismenul.

Mai multe