Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, la un pas de finală!

2 iunie 2015 22:11   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Horia Tecău se simte perfect la Paris. El şi partenerul lui de la dublu, Jean-Julien Rojer, s-au calificat marţi (2 iunie) în semifinale la Roland Garros, performanţă pentru care vor primi un cec în valoare de 112.500 de euro şi 720 de puncte în clasamentul de dublu.

Cei doi au reuşit să treacă în sferturi de cuplul Vasek Pospisil / Jack Sock (Canada/SUA), cap de serie numărul doi, cu scorul de 6-3, 6-3, meciul durând o oră şi cinci minute. Acum, Tecău şi partenerul său se vor lupta pentru un loc în finală cu Ivan Dodig şi Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia), capi de serie numărul trei, ce au trecut cu 6-3, 7-6, de Alexander Peya şi Bruno Soares.

În cealaltă semifinală se vor întâlni americanii Bob şi Mike Bryan, favoriţii numărul unu, şi italienii Simone Bolelli/Fabio Fognini, capi de serie numărul 6.

Joacă miercuri în semifinale

Calificarea în acest act al competiţiei reprezintă cea mai bună performanţă a românului la French Open, după ce acum patru ani ajunsese până în sferturi, alături de Robert Lindstedt. Tecău a mai atins faza semifinalelor unui turneu de Grand Slam în 2012 şi anul acesta, de fiecare dată la Australian Open. 

Mai multe