Ilie Năstase, despre jurnaliștii britanici: «Sunt niște cretini»

22 aprilie 2017 15:25   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Ilie Năstase a declarat că îi va da în judecată pe jurnaliștii care l-au pus în pericol de a fi suspendat de către Federația Internațională de Tenis.

Fostul sportiv a făcut o remarcă la adresa bebelușului pe care Serena Williams îl poartă în pântece, care a fost considerată nepotrivită de ziariștii britanici. Aceștia au alertat forul internațional, susținând că Ilie Năstase ar fi făcut comentarii cu caracter rasist.

În acest context, Federația Internațională de Tenis a deschis o anchetă. Fostul sportiv s-a arătat revoltat de această situație, și a explicat că nu a fost decât o glumă. „Ăia sunt niște cretini (jurnaliștii britanici, n.r.). Ăia vor senzația și asta i-a interest. Au vrut scandal înaintea meciului. Serena este neagră, el e alb (partenerul ei, n.r.), copilul o să iasă ciocolatiu. Unde e rasismul? Așa fac, vor scandal. Și cu cât sunt mai mult implicați românii, cu atât vor mai mult. O să îi dau în judecată. Să mă suspende pe mine federația la 70 de ani? Ce să facă federația internațională? Că eu am fost numărul 1 în 73 și am 70 de ani”, a declarat Ilie Năstase, potrivit Digi24.

„ Asta a fost o glumă. Dacă cineva nu a înțeles-o și ei nu au umor, să fie la ei acolo, să rămână ei cu umorul lor și noi cu al nostru”, a mai declarat fostul sportiv. 

Mai multe