Ilie Năstase, după victoria Simonei Halep: "Această încredere o poate duce în finală"

7 iunie 2017 19:13   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Ilie Năstase și-a exprimat opinia cu privire la revenirea fantastică a Simonei Halep în timpul meciului cu Svitolina care i-a adus victoria. Fostul tenismen de renume mondial este însă de părere că adevărata provocare o va impune Pliskova.

În ciuda faptului că Ilia Năstase n-a mai primit invitație la Roland Garros, din cauza scandalului din Fed Cup, fostul campion a urmărit cu mult interes meciul Simonei. Ea a reușit o revenire uimitoare în finalul meciului, când nimeni nu-i mai dădea vreo șansă de câștig. Într-o intervenție la Digi Sport, Năstase a și explicat cum de a reușit Halep să o înfrângă pe Svitolina:

"Svitolina n-a prea greşit la început, iar Simona n-a avut un joc bun, dar chiar Svitolina a făcut-o pe Halep să revină şi să joace atât de bine. Când joci aşa de bine, mai ales la minge de meci, înseamnă că ai încredere, iar această încredere o poate duce în finală", a declarat Ilie Năstase la Digi Sport, citat de Adevărul.ro.

"Astfel de situaţii se întâmplă, nu poţi spune că a câştigat acea minge pentru că a jucat mai bine. Se poate întâmpla şi la 2-2 şi la 3-2. Svitolina a jucat însă cel mai rău în tie-break, când a avut 4-2 şi a pierdut trei mingi la rând. Acolo s-a decis meciul."

"Svitolina a jucat agresiv, dar când joci aşa mai şi greşeşti. A dat şi afară doi metri, dar a avut şi mingi foarte bune. Această victorie îi dă încredere, e clar că va juca mai îngrijit, mai atent, dar toate astea vor reprezenta un avantaj pentru ea. Simona a jucat foarte bine în ultimele trei săptămâni, cu excepţia finalei de la Roma. În afară de Pliskova, care e foarte periculoasă, toate celelate jucătoare sunt de învins. Dintre toate sportivele care au rămas în competiţie, Pliskova mi se pare cea mai periculoasă."

Mai multe