În cazul Renault, a existat un 'martor X', numit şi 'denunţătorul'

25 septembrie 2009 6:17   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Numit şi 'denunţătorul' de către Renault F1, acest personaj a declarat că 4 persoane au avut cunoştinţă de complot: 'Nelson Piquet jr, Pat Symonds, Flavio Briatore şi el însuşi', se arată în motivarea deciziei Consiliului mondial al Federaţiei internaţionale de automobilism (FIA), dată publicităţii la Paris.

'Domnul Symonds i-a împărtăşit ideea lui Nelson Piquet jr martorului X, în prezenţa lui Briatore. Martorul X a protestat împotriva acestei idei, neştiind că planul va produce efecte până în momentul în care accidentul s-a produs', arată decizia, care afirmă, destul de clar, că ideea a fost a lui Piquet jr.

'Domnul Briatore a insistat asupra faptului că el nu a avut nicio ştire despre afacere. Dar, în lumina acestei probe totale, Consiliul mondial nu poate accepta versiunea sa. În consecinţă, Consiliul mondial apreciază că domnul Briatore a fost direct implicat în complot', se precizează în aceeaşi sursă.

Consiliul mondial al FIA l-a exclus pe viaţă pe Flavio Briatore din toate competiţiile automobilistice pentru că a ascuns accidentul voluntar al lui Piquet jr la Marele Premiu de la Singapore 2008, suspendându-l pe un anumit termen pe Symonds.

În schimb, iniţiatorul înşelătoriei, pilotul brazilian, şi denunţătorul, nu au păţit nimic, ceea ce alimentează speculaţiile potrivit cărora toată această acţiune este o manevră a lui Max Mosley, pentru puţin timp încă preşedinte al FIA, de a se răzbuna pe Briatore, care l-a învins în disputa cu reformarea Formulei 1.

Mai multe