În ce condiții ar putea fi anulate Jocurile Olimpice de la Tokyo

28 aprilie 2020 13:28   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Președintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori, dă o informație îngrijorătoare: dacă pandemia de coronavirus persistă şi în 2021, atunci competiția va fi anulată.

Dacă pandemia va exista şi vara viitoare, ”atunci va trebui să anulăm JO”, a declarat Mori, într-un interviu acordat cotidianului ”Nikkan Sports”. El a explicat că ar fi imposibilă o nouă amânare a competiţiei. Jocurile Olimpice de la Tokyo ar urma să aibă loc între 23 iulie – 8 august 2021 şi vor purta titulatura JO 2020, chiar dacă a fost amânată competiţia olimpică din cauza pandemiei.

În același interviu, el a mai propus eliminarea din program a ceremoniei de închidere a JO şi a celei de deschidere a Jocurilor Paralimpice, totul în dorința de a reduce costurile suplimentare generate de amânarea cu un an a competițiilor. Astfel, oficialul nipon va propune celor de la CIO ca la 23 iulie 2021 să aibă loc festivitatea de deschidere a JO, iar la 6 septembrie festivitatea de închidere a Jocurilor Paralimpice, cele două competiții disputându-se la intervale foarte mici de timp una după cealaltă.

Mai multe