Irina Begu şi Elena Bogdan vor să mai joace împreună la dublu

30 iulie 2010 22:47   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Victorie pentru Irina Camelia Begu şi Elena Bogdan în proba de dublu a turneului de tenis "Ruxandra Dragomir Open" de la Bucureşti. În finală, tinerele jucătoare au depăşit cu un scor simetric (6-1, 6-1) perechea argentiniană Maria Irigoyen - Florencia Molinero.

VEZI FOTOGALERIE DE LA FINALA DE DUBLU

Înaintea finalei de dublu a turneului ce a contat şi în calendarul Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), un apropiat le-a promis celor două jucătoare române un bonus de 500 de euro dacă vor câştiga cu 6-0, 6-0. Irina şi Elena au râs, amuzate, însă mai apoi, pe teren, s-au întrecut în a termina cât mai repede partida. Cu toate că adversarele lor erau mai experimentate - Irigoyen are 23 de ani, iar Molinero 22 -, româncele au reuşit un meci perfect, impunându-se cu un sec 6-1, 6-1.

Irina Begu şi Elena Bogdan s-au aflat la Bucureşti, săptămâna aceasta, la al doilea turneu de dublu la care au evoluat împreună - la anteriorul, la începutul lunii iunie, la Sarajevo, au pierdut (3-6, 3-6) în primul tur, în faţa perechii Buriachok (Ucraina) - Pavlovic (Franţa).

Cele două jucătoare au declarat la final că s-au simţit bine la acest turne, că au colaborat perfect şi că şi-ar dori să mai joace împreună la dublu. "Pentru aceasta trebuie ca la simplu să jucăm amândouă la acelaşi turneu. Acum suntem apropiate în clasament. Există şanse", a spus pentru "Adevărul" Irina Begu care va împlini 20 de ani în 26 august.

Câştigătoare a probei de dublu în turneul junioarelor de la Roland Garros, anul trecut (atunci a pierdut finala la simplu în faţa Simonei Halep), Elena Bogdan a fost încântată de trofeul cucerit la Bucureşti. "Ce cupă frumoasă!", i-a strigat jucătoarea născută în Craiova colegei sale.

Finanţatoare a turneului ce îi poartă numele, Ruxandra Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, le-a mulţumit celor două jucătoare pentru că au reuşit să câştige la dublu, precum şi arbitrilor, copiilor de mingi, sponsorilor şi celorlalţi oficiali implicaţi în organizare.

Mai multe