JO 2012 / Sandra Izbaşa este noua campioană olimpică la sărituri!

5 august 2012 14:24   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Sandra Izbaşa este noua campioană olimpică la sărituri. Acesta este a doua medalie de aur pe care a câştigat-o România la această ediţie a Jocurilor Olimpice de la Londra şi a noua la total.

Sandra Izbaşa a intrat ultima în finala de la sărituri, având a doua notă în calificări.

Izbaşa a fost notată în finală cu 15.383 la prima săritură şi cu 15.000, la cea de-a doua, iar cu media de 15.191 a obţinut medalia de aur, care este a opta pentru România la actuala ediţie a JO.

Pe podium au mai urcat Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) şi Maria Paseka (Rusia, 15.050). Sportiva canadiană Elisabeth Black, care a fost notată cu 0.000 la prima încercare, din cauza aterizării pe burtă, s-a accidentat şi nu a mai putut efectua a doua săritură.

Gimnasta română a mai cucerit o medalie la JO de la Londra, bronz, în competiţia pe echipe.

Celelalte finale individuale cu românce la start sunt: sol (Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa) şi bârnă (Cătălina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marţi.

Tot duminică, la masculin, Flavius Koczi s-a clasat pe locul 7 în finala de la sol. El va mai reprezenta România în finala de la sărituri, programată luni.

După nouă zile ale competiţiei olimpice, România are opt medalii (2-4-2), cucerite astfel: aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sol); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculină de sabie; bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

Sandra Izbaşa nu este doar valoroasă ca gimnastă, ci şi foarte frumoasă. (Foto: Reuters)

Mai multe