JO 2016: De ce plângi, Corina? "Pentru România mea dragă!"

9 august 2016 13:23   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Corina Căprioriu a ratat în mod dramatic o medalie la judo la Olimpiada de la Rio, în ciuda faptului că a jucat semifinala categoriei 57 de kilograme. Vicecampioană olimpică în urmă cu patru ani la Londra, sportiva în vârstă de 30 de ani şi-ar fi dorit enorm încă o medalie la Jocuri înainte de a renunţa la judo

Ieri, sportiva noastră a fost la un singur pas de încă o performanţă majoră, care ar fi adus României prima distincţie la Rio. Calificată în semifinalele categoriei 57 de kilograme după două victorii lejere, Corina a avut un meci dramatic în penultimul act contra favoritei locale Rafaela Silva. Aceasta s-a impus abia după prelungiri, într-un moment în care tensiunea din sală atinsese cote maxime. Căprioriu a intrat astfel în „barajul” pentru medalia de bronz împotriva lusitanei Telma Monteiro, venită din recalificări. Românca a cedat şi această dispută, plătind tribut unei erori făcute în startul întâlnirii. Corina Căprioriu a părăsit arena de la Rio în lacrimi, conştientă de faptul că aceasta a fost ultima sa prezenţă pe tatami.

La câteva ore după terminarea competiţiei, Corina a transmis un mesaj pe Facebook, răspunzând celor care au criticat-o pentru felul în care şi-a exteriorizat sentimentele.

"Şapte ani de judo la CSŞ Lugoj, plus şaisprezece ani de pregătire centralizată la lotul naţional din Cluj... Mi-am dorit pentru mine, pentru voi, pentru noi, pentru România mea dragă! N-a fost să fie, iar celor care m-aţi judecat că am plâns vă transmit că şi pentru voi mi-am dorit. Vă mulţumesc din adâncul sufletului pentru mesaje şi pentru că aţi fost alături de mine până la capăt", a ţinut să spună Corina Căprioriu.

Mai multe