Joao și Daniela au o casă de aur, nu de piatră!

22 octombrie 2016 20:09   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Căsătoriţi din 2013, românca Daniela (28 de ani) şi portughezul Joao (33 de ani) au scris o poveste impresionată la Campionatele Europene de tenis de masă de la Budapesta. Soţii Monteiro s-au „cuplat” în proba de dublu mixt şi nu s-au oprit decât pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

 E pentru prima dată în istorie când un „dublu” soţ şi soţie câştigă aurul la Europeanul de ping-pong, perechea româno-lusitană impunându-se după o finală dramatică. Contra suedezilor Karlsson şi Ekholm, Daniela şi Joao au fost conduşi cu 2-0 la seturi, dar au întors miraculos soarta întâlnirii (3-2). „Am simţit o presiune imensă pentru că jucam alături de soţul meu”, a declarat Dodean după ce a pus mâna pe aurul continental. “De la altar, la cea mai înaltă poziţie de pe podium. Cei doi au dus minunata relaţie din viaţa privată şi la masa de tenis”, a scris ieri ziarul portughez Record. Pentru noi, succesul Danielei e unul remarcabil, în condiţiile în care ea s-a întors recent la activitatea de performanţă, după ce a născut un copil. “Îi dedicăm victoria fetiţei noastre de un an şi jumătate pentru că n-am putut fi alături de ea în această perioadă”, a declarat Joao Monteiro. Concursul de dublu mixt de la Budapesta a adus 

ţării noastre nu numai aurul Danielei, ci şi bronzul, prin perechea Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs, învinşi în semifinale chiar de soţii Monteiro.

Mai multe