Jocurile Olimpice au fost deschise. Românii vor lupta de sâmbătă pentru medalii

23 iulie 2021 18:13   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Jocurile Olimpice de la Tokyo au început vineri în mod oficial. Ceremonia de deschidere a celei de-a 32-a ediții fost una fastuoasă, deși tristă, fiind prima din istorie disputată fără spectatori. De sâmbătă, încep emoțiile românilor.

Festivitatea de deschidere a început cu o schimbare în ”organigrama” românilor. Canotoarea Simona Radiș a înlocuit-o, în postura de purtătoare de drapel, pe colega ei Mădălina Bereș, deoarece aceasta din urmă trebuia să concureze la 8+1 la câteva ore după ceremonie. Partenerul Simonei a fost înotătorul Robert Glință. Interesant e că România a fost a 199-a țară care a defilat, ordinea de intrare fiind dată de denumirile țărilor în japoneză și în respectând alfabetul nipon. O mică parte din delegația României a defilat pe stadionul din Tokyo, majoritatea sportivilor preferând să privească totul la televizor. Câțiva dintre ei au avut chiar program de somn în timpul deschiderii oficiale – care s-a terminat la ora locală 24.0 – căci urmau să concureze chiar azi pentru medalii. Aceștia sunt campioana europeană de la tir, Laura Georgeta Ilie, care va concur la puşcă aer comprimat 10 m şi scrimerii Ana-Maria Popescu (spadă) şi Iulian Teodosiu (sabie). Dacă prima are finala în cursul dimineții de sâmbătă, ceilalți doi ar putea fi urmăriți luptând pentru medalii – dacă vor trece de calificări, desigur – în jurul prânzului. Semifinalele feminine sunt programate la ora 12.00, iar cele masculine la ora 13.00. Competiția se vede atât pe TVR 1 cât și pe Eurosport.

Tot sâmbătă intră în concurs și Marian Drăgulescu, în calificările de la sărituri – vom afla abia după-amiază dacă s-a calificat în finală -, dar și echipajele de 8+1, dublu rame, patru rame fără cârmaci, echipa feminină de baschet 3x3 (ora 4.40 cu China și ora 8.25 cu Japonia), ciclistul Eduard Grosu, tenismenele Mihaela Buzărnescu, Raluca Olaru/ Monica Niculescu (dublu), echipa de dublu mixt de la tenis de masă (Ovidiu Ionescu/ Bernadette Szocs) și Ovidiu Ionescu la simplu. Îi puteți urmări în direct pe cele două posturi cu începere de la ora 2.00 dimineața.

Mai multe