Kriszta Incze a făcut „un meci de poveste” cu Sastin, însă a fost învinsă în „sferturi”. Ea va lupta miercuri în recalificări

3 august 2021 12:28   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Reprezentantă a României în turneul olimpic de lupte, la categoria 62 de kilograme, Kriszta Tunde Incze (25 de ani) a fost învinsă (0-6), astăzi (marţi, 3 august), în sferturile de finală de Aisuluu Tinbekova (Kârgâzstan), campioană mondială în 2019.

Sportiva legitimată la Sepsi Sf. Gheorghe promovase în sferturile de finală ale categoriei după ce a trecut (3-1) în „optimi” de sportiva maghiară Marianna Sastin, campioană mondială în 2013 și multiplă medaliată la Campionatul European. Pe pagina de Facebook a Federației Române de Lupte a fost salutat acest succes: „Un meci de poveste împotriva campioanei mondiale Marianna Sastin (Ungaria). Kriszta obține o victorie mare în optimile Jocurilor Olimpice de la Tokyo, învingând cu 3-1 pe adversara din Ungaria. La prima sa participare la o ediție a Jocurilor Olimpice, Kriszta demonstrează că locul ei este acolo, între cei mai buni!”Românca va participa la recalificări, în condițiile în care sportiva din Kârgâzstan a ajuns în finală. Sportiva noastră va lupta, mâine, cu Anastasia Grigorjeva (31 de ani / Letonia), câștigătoare a Jocurile Europene în 2019 și multiplă medaliată la CM și CE. Kriszta Incze s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce delegaţia Coreei de Nord s-a retras din competiţie. În urma acestei decizii, două locuri au fost realocate la feminin, la 62 de kilograme, pentru Krisztei Incze, şi la 53 kg.

Mai multe