La 15 ani, a refuzat 60.000 de dolari!

27 august 2014 23:10   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Autoarea celei mai mari surprize de până acum a US Open, puştoaica de doar 15 ani Catherine Bellis, a şocat la conferinţa de presă de după victoria cu Cibulkova.

La doar 15 ani şi 152 de zile, Catherine Cartan Bellis, poreclită Cici, a scris istorie la cel mai important turneu american de tenis, devenind cea mai tânără jucătoare câştigătoare a unui meci pe tabloul principal la US Open din 1996 încoace.

Acum e pe locul 1.028 în clasamentul mondial

Bellis, care a primit wild-card, pentru că e pe locul 1.028 în lume, a învins-o cu 6-1, 4-6, 6-4 pe favorita 12, Dominika Cibulkova, finalista de la Australian Open. Dar şocul adevărat a venit abia după terminarea partidei. Atunci când, la conferinţa de presă, întrebată ce va face cu banii - şi-a asigurat 60.000 de dolari prin prezenţa în turul secund – Bellis a afirmat că nu-i va ridica. Cu o gândire de persoană matură, şi nu de adolescentă care deja se gândeşte că a câştigat o grămadă de bani, ea a declarat: „Vreau să rămân deocamdată la nivel amator, pentru a-mi păstra poarta deschisă către o bursă la colegiu, pentru că nu se ştie niciodată când poate apărea o accidentare şi viitorul e important”, a declarat „Cici” Bellis în faţa ziariştilor, uluiţi că o puştoaică poate gândi atât de matur şi de sănătos.

Un tânăr sportiv talentat poate obţine o bursă la un colegiu american doar dacă nu a avut activitate de sportiv profesionist.

Următoarea adversară a americancei-minune, care a disputat doar 13 meciuri la senioare în toată cariera ei, va fi jucătoarea din Kazah--stan, Zarina Diyas.

Mai multe