"La furia roja" a demolat Serbia în finala Eurobasket

20 septembrie 2009 21:12   Alte sporturi
Ultima actualizare:

„Furia roşie" şi-a probat renumele sufocând o naţională a plavilor în faţa căreia pierduse în chiar primul meci de la acest turneu. Apărarea la sânge şi o ofensivă furibundă a ibericilor i-au făcut pe sârbi să arate precum temerarii care aleargă din faţa taurilor în renumita sărbătoare de la Pamplona.

Patru dintre titularii spaniolilor au marcat peste 10 puncte într-o seară în care spaniolilor le-a ieşit orice în ofensivă. Serbia, care venea după o semifinală istovitoare în faţa Sloveniei, nu a avut suflu şi a cedat conducerea încă din debutul meciului. Gasol a strălucit cu un double-double 16 puncte şi 10 recuperări, la care a adăugat şi 3 capace. Navarro cu 13 puncte, Fernandez cu 12 şi Rubio cu 10 l-au susţinut pe omul din centru, însă rezervele au contribuit la rândul lor din plin la un meci perfect.

Spania a făcut şi spectacol pentru fanii prezenţi în arena din Katowice încheind cu stil, printr-un alley-oop reuşit de Victor Claver. Un singur jucător de la spanioli nu a marcat în acest meci şi acela a fost Alex Mumbru.

Echipa Serbiei, marea surpriză de la Eurobasket 2009, care a ajuns în finală cu o echipă a cărei medie de vârstă este 23 de ani, nu a mai reuşit să repete meciurile bune. „Studenţii" lui Duşan Ivkovici au capotat în faţa experienţei spaniolilor şi a agresivităţii lor. Teodosici, eroul din semifinale, nu a marcat decât 5 puncte, doar Velickovici, Tripkovici şi Krstici ridicându-se la nivelul acestei finale.

Spania a dominat jocul sub panouri, acolo unde fraţii Gasol şi Felipe Reyes au reuşit 24 dintre cele 42 de recuperări ale echipei, în timp ce toată naţionala Serbiei a adunat 24 de recuperări.

Milos Teodosici, Vasilis Spanoulis - fundaşi, Rudy Fernandez, Erazem Lorbek - extreme şi Pau Gasol - pivot au fost jucătorii care au alcătuit echipa turneului.

Cel mai bun jucător de la Eurobasket a fost numit pivotul spaniol Pau Gasol.

Mai multe