Lance Armstrong, bun de plată: are de dat zece milioane de dolari despăgubire!

17 februarie 2015 13:39   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Fostul campion la ciclism va trebui să achite zece milioane de dolari unei firme care l-a recompensat pentru că a câştigat de şapte ori Turul Franţei. Cum titlurile i-au fost retrase pentru că a fost prins dopat, societatea îţşi vrea banii înapoi, plus daune.

SCA Promotions este o firmă care i-a promis lui Lance Armstrong, în 2004, un bonus pentru performanţa câştigării a peste cinci titluri din Turul Franţei. După cucerirea celei de-a şasea ediţii a competiţiei din palmaresul texanului, compania a refuzat să acorde cele cinci miloane de dolari, motivând că începuseră să apară speculaţii de dopaj. Situaţia s-a rezolvat atunci după ce Lance Armstrong a declarat sub jurământ că nu s-a dopat niciodată şi şi-a obţinut banii în justiţie, primind 7,5 milioane de dolari, informează „The Guardian“. Mai târziu, în 2012, fostului rutier i-au fost retrase toate cele şapte titluri din Turul Franţei şi, după ani în care a negat că ar fi folosit metode interzise, texanul a admis că a recurs la substanţe dopante. Sponsorii s-au retras, s-a ajuns la procese şi acum SCA Promotions vrea zece milioane de dolari despăgubiri. 

Recent, la finele anului 2014, Lance Armstrong a lovit două maşini parcate într-o staţiune montană din Colorado şi a plecat de la locul accidentului, susţinând iniţial că partenera sa de viaţă şofase, ceea ce a condus la o altă acţiune în instanţă.

Mai multe