Larisa Iordache, a doua medalie de aur la Europene! S-a impus și la sol

20 decembrie 2020 16:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Larisa Iordache a fost regina finalelor pe aparate din cadrul Campionatului European de gimnastică. Românca a cucerit două titluri continentale și o medalie de argint.

Larisa Iordache a cucerit duminică, după contestație, titlul european la sol. Ea a fost notată inițial cu 13,050, o notă mai mică decât a reprezentantei Turciei, dar după contestație nota ei a fost mărită, până la 13,450, câștigând detașat titlul. Inițial, arbitrii nu au notat câteva elemente de dificultate a exercițiului.

Acesta a fost al doilea aur cucerit de Larisa după obținut cu o jumătate de oră mai devreme la bârnă, acolo unde argintul a fost ocupat de Silviana Sfiringu.

Tot Larisa, care a revenit în concurs după trei ani de pauză, timp în care a suportat trei operații chirurgicale la picior, a mai urcat pe podiumul probei de sărituri, unde a ocupat locul 2. Această medalie se adaugă și celei de argint din proba pe echipe.

La junioare, care au avut Europenele tot la Mersin, România a obținut un succes istoric, cucerit, prin Ana Maria Bărbosu, toate cele 6 medalii de aur acordate: echipe, individual compus, sărituri, paralele, bârnă și sol. Titlul la junioare a fost cucerit după 28 de ani!

Mai multe