Larisa Iordache, prinţesa de argint

12 octombrie 2014 23:01   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Larisa Iordache a încheiat Mondialele de gimnastică de la Nanning (China) cu două medalii, ambele de argint. O clipă de neatenţie a costat-o aurul la bârnă, acolo unde a terminat pe 5.

Pentru Larisa Ioradache, ziua de ieri a fost cea mai importantă de la acest Campionat Mondial. Era ziua în care pornea cu şanse la medalii la ambele aparate la care concura în final: bârnă şi sol. Din păcate, ea a clacat chiar la aparatul ei favorit, bârna, acolo unde din cauza emoţiilor a căzut la prima integrală. Chiar dacă pe urmă a executat totul perfect, nota primită, 14,066, era prea mică pentru a emite pretenţii la medalii. A terminat pe locul 5, dar rămâne cu regretul că, dacă ar fi repetat evoluţiile din finala pe echipe, unde a luat 15,500, sau din cea de la individual compus, unde a primit 15,100, ar fi luat aurul. Aşa, campioană a ieşit americanca Simone Biles, care a primit 15,100 puncte.

Larisa nu a avut prea mult timp să regrete, căci a venit finala de la sol. Acolo unde a terminat a doua, cu 14,800, după „extraterestra” Biles, care a primit 15,333. 

Astfel, Mondialele de gimnastică s-au încheiat pentru noi cu două medalii, ambele de argint şi ambele obţinute de Larisa Iordache, cea care, dacă va continua pe această linie, va fi o pretendentă sigură la aurul olimpic în 2016, la Rio. 

Mai multe