Latifi a primit amenințări cu moartea după accidentul ce i-a adus titlul lui Verstappen

22 decembrie 2021 9:43   Alte sporturi

Component al echipei Williams, Nicholas Latifi a dezvăluit că a fost vizat de mai multe ameninţări cu moartea după cursa de la Abu Dhabi. Și aceasta fiindcă prin accidentul suferit pe final a provocat intrarea pe pistă a maşinii de securitate, ceea ce a anulat avansul avut de Lewis Hamilton (Mercedes) asupra lui Max Verstappen (Red Bull). Și, indirect, victoria pilotului olandez.

Într-un mesaj postat pe Twitter, precum şi pe site-ul său oficial, Latifi a explicat că a fost vizat de o mulțime de insulte după cursa din Emiratele Arabe Unite. ”Când s-a terminat cursa, iar drapelul de la sosire a fost agitat, am știut ce se va petrece pe rețelele sociale”, a scris pilotul de 26 de ani. ”Faptul că m-am gândit că ar fi bine să-mi scot Instagram și Twitter de pe telefonul meu, timp de câteva zile, spune totul despre cruzimea lumii online”, s-a plâns pilotul născut în Montreal.

Accidentul lui Lafiti a favorizat victoria lui Verstappen

Produs cu cinci tururi înainte de finalul cursei din Emiratele Arabe Unite, accidentul lui Latifi i-a permis olandezului Max Verstappen să schimbe pneurile, iar apoi, în ultimul tur, să-l depăşească pe britanicul Lewis Hamilton şi să câştige titlul mondial.

Aflat la egalitate de puncte (369,5) cu Lewis Hamilton (Mercedes) înaintea ultimei etape, Verstappen a izbutit astfel să câștige primul titlu de campion mondial în Formula 1. Batavul a reușit această performanță la 24 de ani și 66 de zile, fiind depășit la acest capitol de Sebastian Vettel (Red Bull / 2010) - 23 ani și 134 zile, Lewis Hamilton (McLaren / 2008) - 23 ani și 300 zile și Fernando Alonso (Renault / 2005) - 24 ani și 58 zile.

Mai multe