Lucian Bute: "Cu Ward aş boxa şi la el acasă"

18 decembrie 2011 15:17   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Pugilistul Lucian Bute a declarat după finala Super Six, din noapte trecută, câştigată de Andre Ward, că oraşul New York este o opţiune pentru un eventual meci cu boxerul american. "Mister KO" a adăugat că este dispus să îl înfrunte pe acesta chiar şi la el acasă, în Oakland.

Americanul Andre Ward a unificat titlurile WBA şi WBC la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe britanicul Carl Froch, sâmbătă, la Atlantic City, în finala Turneului Super-Six. Ward a câştigat în urma deciziei unanime a arbitrilor-judecători: 118-110, 115-113 şi 115-113. Americanul rămâne neînvins după 25 de meciuri, iar britanicul a înregistrat a doua înfrângere în 30 de meciuri. "Aş putea boxa cu Ward la New York, care este o opţiune. Sunt gata şi să merg la el acasă (n.r. - în Oakland, California)", a spus Bute.

Lucian Bute a vorbit şi despre finalistul Super Six, britanicul Carl Froch, care a spus în mod repetat că românul este supraestimat: "L-aş face KO pe Froch. Atunci când am boxat cu Brian Magee, l-am învins după zece runde, iar Froch s-a impus în 11 reprize. Când el l-a înfruntat pe Glen Johnson, un arbitru-judecător a fost de părere că este egalitate, 114-114, iar atunci când eu am boxat cu Johnson am câştigat foarte clar".

Lucian Bute l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv, în 6 noiembrie, în cadrul unei gale la Quebec. Bute, în vârstă de 31 de ani, are 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi nicio înfrângere.

Mai multe