Lucian Bute: ”După ce a căzut a treia oară mi-am zis că e de ajuns”

16 octombrie 2010 6:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Fericit pentru această nouă victorie, Bute a declarat după meciul câștigat prin KO, în rundul 9: ”A fost o luptă foarte dificilă pentru că Brinkley a dovedit mult curaj. Cred că dacă nu m-aș fi pregătit atât de serios ar fi fost și mai complicat pentru mine. În fond, am reușit trei KO  în această seară... Atunci când a căzut a treia oară mi-am spus că e de ajuns!”.

"A fost greu la început, nu reuşeam să-mi intru în ritm. Apoi antrenorul mi-a spus să atac mai mult cu upercutul, iar tactica a funcţionat. Brinkley a boxat cu mult curaj şi asta m-a surprins. Nu credeam că se va ridica după ce a căzut prima oară, a fost o lovitură solidă, mi-am simţit mâna cum a traversat corpul său.. Este puţin ca şi cum aş fi câştigat de trei ori prin KO în acelaşi meci. După ce a căzut a doua oară, avea nasul spart. L-am atins puternic cu mâna stângă, dar s-a ridicat. Jesse Brinkley este un boxer curajos. Acum sunt pregătit pentru orice adversar", a declarat Bute.

"De fiecare dată când îl trimiteam la podea, eram surprins să-l văd că se ridica. În repriza a cincea l-am lovit atât de tare la ficat că am crezut că i l-am mutat din loc. Când era la podea, părea să sufere foarte tare şi am crezut că am câştigat. Însă nu, el s-a ridicat. Am luat şi eu ceva lovituri, este adevărat mai multe decât de obicei, dar acest băiat a fost extrem de tenace şi curajos. Nu i-a fost frică să-şi compromită apărarea pentru a ataca. Sunt convins că i-am spart nasul şi cred că a suferit mult în reprizele a opta şi a noua"

Antrenor al lui Bute la Interbox, Stephan Larouche l-a caracterizat astfel pe Jesse Brinkley: ”Este un boxer dificil de citit. A făcut multe lucruri pe care nu le-am mai văzut la el în meciurile pe care le-a mai disputat”. Canadianul a pomenit și despre un aspect mai puțin vizibil, și anume că este pentru ultima oară când Diaconu va avea meci chiar înainte de disputa lui Bute - acesta din urmă nu s-a putut concentra foarte bine fiind atent la ce făcea în ring prietenul său. ”L-a influențat emoțional pe Lucian”.

Președinte la Interbox, Jean Bedard a pomenit apoi despre posibilitatea ca Bute să lupte cu Pavlik anul viitor: ”Faptul că Lucian a mers până în rundul nouă va facilita munca mea. În aceste condiții, Pavlik va fi cu siguranță interesat de oferta noastră”.

Mai multe