Lucian Bute, învins după un meci echilibrat: ”Accept decizia arbitrilor”

29 noiembrie 2015 8:45   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Lucian Bute a ratat pe mâna arbitrilor recucerirea titlului mondial la categoria supermijlocie în versiunea IBF. Din păcate, această înfrângere e posibil să îi încheie cariera profesionistă românului, care în februarie va împlini 36 de ani.

La exact patru ani de când își apăra cu succes, tot în Quebec, centura mondială a categoriei, contra lui Librado Andrade, Lucian Bute a fost nevoit să se recunoască învins în încercarea de a recuceri titlul mondial al profesioniștilor.

Cu o decizie în unanimitate, James DeGale s-a impus la capătul celor 12 runde și a reușit să-și păstreze centura cu diamante, în fluierăturile publicului. Cei 10.000 de spectatori și milioanele de telespectatori erau convinși să Lucian a câștigat partida, el fiind mult mai decis decât adversarul său.

Chiar și Showtime, postul care a transmis partida, a dat un verdict de egalitate, nicidecum unul atât de favorabil campionului mondial în exercițiu.

Arbitrii, însă, l-au văzut învingător pe DeGale, punctând în felul următor: 116-112, 117-111, 117-111.

AICI vedeți desfășurarea în timp real a partidei.

”Accept decizia arbitrilor. După acest meci voi reveni la antrenamente, voi munci mai puternic, pentru a reveni în top”, a declarat el imediat după meci ziariștilor canadieni. El a încercat astfel să pună capăt și speculațiilor care pomeneau de o eventuală retragere a lui din activitate.

Mai multe