Luptătoarea Kriszta Incze nu a reuşit calificarea în confruntarea pentru medalia de bronz. Mâine concurează Andreea Beatrice Ana

4 august 2021 12:56   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Legitimată la Sepsi Sf. Gheorghe, Kriszta Incze (25 de ani) nu a reuşit să câștige, astăzi (miercuri, 4 august), confruntarea din recalificările care ar fi dus-o în lupta pentru medalia de bronz din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sportiva de la categoria 62 kilograme a pierdut (7-14) în fața letonei Anastasia Grigorjeva (31 de ani / Letonia), câștigătoare a Jocurile Europene în 2019 și multiplă medaliată la CM și CE.

Federația Română de Lupte a felicitat-o pe Kriszta Incze pentru evoluția sa: „Deși a luptat admirabil si a fost atât de aproape, Incze Kriszta (62 kg) încheie parcursul la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Din păcate, luptătoarea noastră nu a reușit să treacă în recalificări de adversara sa, mult mai experimentată, Anastasia Grigorjeva (scor 14-7). Visul Krisztei Incze se amână pentru Paris 2024, după ce a demonstrat la această primă participare de la Tokyo că locul ei este între primele luptătoare de pe mapamond. Noi suntem mândri de tine! Nu a fost să fie azi, însă munca ta va da roade. Romania a câștigat o luptătoare, acum și mai experimentată, pentru viitoarele competiții! Bravo, Krizsta!”.Născută la Sf. Gheorghe, în 15 mai 1996, Incze Kriszta  a ocupat locul 2 la CE de la București, în 2019, și locul 3 la CE de la Varșovia, anul acesta, însă la categoria 65 de kilograme. Ea mai are în palmares un loc 3 la Jocurile Francofoniei din 2017 și la European Games de la Minsk, în 2019. Finala olimpică a categoriei 62 kg se va disputa între kârgâza Aisuluu Tânâbekova şi japoneza Yukako Kawai.Kriszta Incze s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce delegaţia Coreei de Nord s-a retras din competiţie. În urma acestei decizii, două locuri au fost realocate la feminin, la 62 de kilograme, pentru Krisztei Incze, şi la 53 kg.Mâine (joi, 5 august), la ora 5.30, va intra în concurs și Ana Andreea Beatrice (21 de ani). Înscrisă în limitele categoriei 53 kg, stelista va lupta cu Vanesa Kaladzinskaya (Belarus). „Va fi o luptă grea, dar știm că Ana Andreea Beatrice poate învinge orice adversar. Mult succes, Andreea! Tokyo este despre cei mai buni, iar tu ești deja acolo. Hai, România!”, s-a scris într-o postare pe pagina de Facebook a Federația Română de Lupte. Elevă a antrenorului Mihai Stroia, Andreea Beatrice Ana a ocupat locul 3 la CE de la București, în 2019, și la CE de la Varșovia, anul acesta. 

Mai multe