Mai dispare o campioană

26 februarie 2015 21:08   Alte sporturi
Ultima actualizare:

În sportul românesc a devenit, din păcate, o obişnuinţă ca echipele campioane să dispară peste noapte. Ultima pe listă se pare că va fi multipla camioană a baschetului masculin, CSU Asesoft Ploieşti.

Patronul şi “inventatorul” echipei, omul de afaceri Sebastian Ghiţă, a luat decizia de a nu mai finanţa CSU Ploieşti. Conform celor de la “Gazeta Sporturilor”, Ghiţă a investit în fiecare an aproape un milion de euro în formaţie. “Am anunţat Consiliul Local şi clubul CSU Ploieşti că mă retrag din sport”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor Sebastian Ghiţă. Înfiinţată în 1998, Asesoft Ploieşi a promovat în prima ligă de baschet în 2002, iar în 2004 a ieşit campioană pentru prima dată. Iar de atunci, cu excepţia sezonului 2010/ 2011, când au pierdut titlul după un coş marcat în ultima secundă de americanul clujenilor, Tyler Morris, ploieştenii au cucerit titlul în fiecare an. De asemenea, în 2005, Asesoft a cucerit FIBA Europe Cup, fiind singura echipă din România care a reuşit să cucerească o cupă europeană.

Alte echipe de top desfiinţate

Dacă va dispărea, CSU Asesoft Ploieşti se va alătura altor campioane dispărute. În baschetul masculin, West Petrom Arad, campioană la începutul anilor 2000, a dispărut. La fel, în volei, fostele campioane Petrom Ploieşti, Deltacons Tulcea (masculin) sau Metal Galaţi (feminin) sunt doar nişte amintiri.

Mai multe