Mani Gyenes va renunţa la motor

20 ianuarie 2011 15:48   Alte sporturi
Ultima actualizare:

La 27 de ani, Mani Gyenes a obţinut cea mai bună clasare a unui pilot român din toată istoria raliului-raid Dakar: locul 17 la "general" şi 1 la clasa Maraton, cea rezervată piloţilor care nu schimbă motorul în timpul cursei.

Rezultatul său, unul remarcabil pentru o ţară în care sprijinul pentru această disciplină nu vine de la stat, ci de la privaţi, are două explicaţii. Una ar fi că sătmăreanul a fost sprijinit de Romeo Duicu şi Liviu Butuza, mecanicii echipei Vectra. "Motocicleta cu care am concurat s-a comportat remarcabil. Nu am avut niciun fel de problemă cu ea. Le mulţumesc colegilor mei care m-au sprijinit. Fără ei reuşita mea nu ar fi fost posibilă", a spus Mani, care îşi va vinde motorul, urmând ca în 2012 să participe cu unul de 450 centimetri cubi. Acelaşi aspect l-a subliniat şi Marcel Butuza, care a terminat competiţia pe locul 59. 

Cu o singură eroare comisă în această ediţie, în ziua a treia, când o filă a roadbook-ului s-a desprins, nefiind bine lipită de motocicletă, Gyenes a avut o evoluţie perfectă. Fiind foarte tânăr - Marc Coma şi Cyril Despres, câştigătorul din acest an şi al doilea clasat, au 34, respectiv 37 de ani -, el are mari şanse să-şi amelioreze clasamentul actual şi să intre în Top 10. 

Mai multe