Manuel Charr ar fi vrut să lupte şi în halul ăsta!

9 septembrie 2012 14:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Scene rupte parcă din filmele de groază la box! În 4 reprize, ucraineanul Vitali Klitschko şi-a umplut de sânge challenger-ul la centura mondială şi şi-a păstrat titlul la categoria grea în versiunea WBC. Totul s-a încheiat însă cu un scandal monstru!

Disputat la Moscova, într-o sală arhiplină, meciul a fost unul pe care spectatorii nu-l vor uita prea repede.

Cel mai mare dintre fraţii Klitschko (41 de ani) şi-a luat la pumni adversarul încă din primul rund, astfel că, în cea de-a patra repriză, germanul Charr era roşu complet.

Sângele parcă-i şiroia de pretutindeni: din arcada dreaptă, din pometul ochiului drept, din nas.

Evident, arbitrul a oprit lupta când mai erau 56 de secunde din runda a patra.

De aici a început scandalul căci învinsul nu a vrut cu nici un cap să admită că era terminat!

De altfel, el a protestat la decizia arbitrilor, chiar în ring, minute bune: „Vitali este un mare campion, dar nu a învins azi - a fost victoria medicilor. Nu a fost decizia noastră să abandonăm lupta", a declarat pugilistul în vârstă de 27 de ani după meci.

Nici ucraineanul nu a fost prea fericit că partida s-a încheiat astfel: „Am fost puţin dezamăgit, pentru că doream să câştig printr-un KO adevărat, nu tehnic.

Eram pregătit să boxez în continuare, la fel şi Charr, dar a fost decizia medicului şi a arbitrului, astfel că nu am mai avut ce face", a declarat Klitschko.

El a afirmat că nu-i va acorda revanşa adversarului său, pentru că şi-a irosit şansa.

„Sunt foarte mulţi care vor să lupte cu mine, şi fiecare are şansa lui. Tu tocmai ai irosit-o", i-a spus Vitali mai tânărului său adversar, chiar la conferinţa de presă.

Vitali, neînvins din 2008

Vitali Klitschko a obţinut, sâmbătă seară, a 45-a victorie (41 prin KO) dintr-o carieră în care a fost înfrânt de doar două ori.

Din 2008, de când a revenit în ring printr-o victorie cu Samuel Peter, a obţinut numai victorii.

El este acum atras mai mult de politică decât de sport.

Este liderul partidului de opoziţie din Ucraina, numit „Udar" şi are planuri mari cu acesta.

„Voi zbura spre Kiev chiar duminică dimineaţă şi voi avea programul plin în următoarea perioadă pentru a pregăti cât mai bine alegerile parlamentare din octombrie.

Am 41 de ani, iubesc boxul, dar nu pot păcăli organismul. Îmi voi agăţa mănuşile în cui curând", a mai spus Vitali Klitschko.

Mai multe