Maria Sharapova, cea mai frumoasă jucătoare de tenis, s-a retras

26 februarie 2020 16:06   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Maria Sharapova și-a anunțat retragerea din tenis. În vârstă de 32 de ani, rusoaica a făcut anunțul într-un articol publicat în ”Vanity Fair”.

”Privind înapoi, realizez că tenisul a fost muntele meu. Calea mea a fost plină de suișuri și coborâșuri, dar privirea de sus a fost incredibilă. Dupa 28 de ani și 5 Grand Slam-uri câștigate, sunt pregătită să escaladez un alt munte, pe un teren complet diferit”, a scris Sharapova în editorial.

Fost lider mondial timp de 21 de săptămâni, Sharapova a căzut foarte mult în clasamentul mondial, unde a ajuns pe locul 373. Ultimul său meci a fost disputat la Australian Open 2020, când a pierdut în primul tur în fața Donnei Vekic.

Sharapova a fost una dintre jucătoarele emblematice ale ultimilor 16 ani. Considerată una dintre cele mai frumoase jucătoare din circuit, ea a fost, până să fie depistată dopată cu meldonium, în 2016 - când a fost suspendată 15 luni -, una dintre figurile centrale cu care WTA și-a constuit notorietatea pe care o are astăzi, orice apariție în public sau pe teren a Mariei atrâgând milioane de fani ân fața televizioarelor, milioane de accesări pe rețelele sociale sau tribune pline până la refuz la meciurile sale.

De-a lungul carierei, Sharapova a cucerit 36 de turnee WTA, dintre care 5 Grand Slam-uri: Wimbledon (2004), US Open (2006), Roland garos (2012 și 2014).

De-a lungul carierei, Sharapova a strâns exclusiv din tenis aproape 40 de milioane de dolari, însă averea ei a fost făcută din contractele individuale cu diverși sponsori, care i-au adus în conturi sute de milioane de dolari.

Mai multe