Marion Bartoli, regină pe iarba de la Wimbledon

6 iulie 2013 18:10   Alte sporturi
Ultima actualizare:

În finala disputată sâmbătă, Bartoli a învins-o cu scorul de 6-1, 6-4 pe nemţoaica Sabine Lisicki, care a ratat astfel şansa de a deveni cea de-a treia reprezentantă a Germaniei care se încoronează la Wimbledon într-o zi de 6 iulie.

Predecesorii săi au fost Boris Becker, care a cucerit titlul în 1986, şi Steffi Graf, care a reuşit acelaşi lucru într-o zi de 6 iulie, 10 ani mai târziu.

Cap de serie numărul 15, Bartoli e prima jucătoare din istoria turneului care cucereşte titlul fără să fi fost nevoită să câştige nici un meci cu vreo adversară din Top 15 mondial!

Ea a trecut, în drumul ei spre trofeu, de tenismenele clasate pe locurile 82, 70, 93, 104, 17, 20 şi 24 în clasamentul WTA. De asemenea, Bartoli, care a mai jucat finala la Wimbledon în 2007, a mai scris o premieră în tenisul mondial: a cucerit primul titlu de Grand Slam abia în a 47-a participare într-un astfel de turneu. Nimeni până acum nu a mai devenit campioană după atâtea Mari Şlemuri disputate.

Bartoli este una dintre figurile aparte ale tenisului feminin mondial.În vârstă de 29 de ani, ea a început tenisul sub îndrumarea tatălui ei, Walter. Acesta a şi rămas antrenorul ei, fiind acuzat de mai multe ori că îşi terorizează fata şi că o supune la antrenamente inumane. De altfel, Marion a încercat de câteva ori să iasă de sub aripa lui, însă "rebeliunea" nu a durat decât câteva luni.

Acum, Bartoli, care pare în transă atunci când e pe teren - joacă tenis cu umbra în momentele de respiro sau face sprinturi între linii imaginare când jocul stagnează mai mult de 10-15 secunde - este din nou antrenată de tatăl ei.

Finala masculină a turneului de la Wimbledon va avea loc azi, între primii doi favoriţi, Novak Djokovic şi Andy Murray. Cei doi buni prieteni - în tinereţe împărţeau aceeaşi cameră în timpul stagiilor de pregătire - s-au întâlnit până acum de 18 ori, liderul mondial, Djokovic, conducând cu scorul general de 11-7. Partida va începe la ora 16.00 şi va fi în direct pe DigiSport.

Mai multe