Marius Copil și-a luat revanșa, România a câștigat cu Zimbabwe

6 aprilie 2019 20:23   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Arădeanul Marius Copil a adus României punctul decisiv în meciul câștigat (4-1) cu Zimbabwe, în turul 1 al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis

Învins cu totul neașteptat, vineri, Marius Copil a postat imediat un mesaj în care și-a cerut public scuze colegilor și românilor. Favorită, echipa României a câștigat (4-1) disputa cu Zimbabwe, găzduită de Sala Polivalentă din Piatra Neamț. Astăzi, în a doua zi a întrecerii, perechea Horia Tecău / Florin Mergea s-a impus cu 6-1, 6-4 în fața cuplului Benjamin Lock / Courtney John Lock, iar apoi Marius Copil (80 ATP) a adus punctual decisiv grație victoriei (6-4, 7-5) din meciul cu Takanyi Garanganga (locul 449 ATP). Practic arădeanul s-a revanșat pentru eșecul neașteptat (4-6, 5-7) suferit vineri, în fața lui Benjamin Lock (546 ATP). 

Filip Jianu ”a închis” meciul

Afectat, Marius a postat imediat pe rețelele sociale următorul mesaj: "Vreau să îmi cer scuze faţă de colegii mei şi faţă de români. Din păcate, trec printr-o perioadă dificilă şi nu am fost deloc în formă astăzi. În tenis este ca şi în viaţă. Sunt suişuri şi coborâşuri. De la începutul anului s-a simţit un regres, dar fac tot posibilul să mă regăsesc şi să joc din nou la capacitate maximă. Aştept cu optimism victoriile şi sunt sigur că vor apărea curând”, a scris jucătorul numărul 1 al echipei de Cupa Davis a României, care mai apoi l-a felicitat pe Dragoș Dima (327 ATP) pentru victoria sa cu 6-3, 6-3, din meciul de vineri cu Takanyi Garanganga.În ultimul meci al întâlnirii, Filip Cristian Jianu l-a învins (6-3, 7-5) pe Mehluli Don Ayanda Sibanda. În aceeași grupă a Cupei Davis, zona Europa/Africa, s-a mai disputat un singur meci, Maroc - Lituania (2-3). Partidele Africa de Sud - Bulgaria, Danemarca - Turcia, Egipt - Slovenia și Norvegia - Georgia se vor disputa în 13 și 14 septembrie. În contextul schimbărilor care au vizat formatul competiției, disputele asigură menținerea în această divizie.

Mai multe