Medaliaţii, în vizită la Casa României

31 iulie 2012 16:51   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Într-un moment în care concurau mai puţini sportivi români, campionul olimpic la tir Alin Moldoveanu, precum şi cele două judoka medaliate cu argint, Alina Dumitru şi Corina Căprioriu, s-au întâlnit cu ziariştii la Casa României din Londra.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, i-a felicitat pe sportivi pentru performanţele lor şi a mărturisit că rezultatele obţinute până acum au depăşit previziunile sale.

"Pe graficul meu aveam două medalii, dintre care una de aur. Suntem cu o medalie în plus".

De la stânga la dreapta: Florin Bercean, antrenor judo; Corina Căprioriu, argint la judo; Alina Dumitru, argint la judo; Octavian Morariu, preşedinte COSR; Alin Moldoveanu, aur la tir; Sorin Babii, antrenor tir

Campioană olimpică la Beijing, medaliată cu argint acum, Alina Dumitru a declarat că încă nu a luat o decizie clară în privinţa retragerii sale.

"În acest moment, vreau să mă bucur de acest succes, să mă liniştesc puţin. Apoi, voi lua o hotărâre. Pe cea bună.

Ea va depinde de cum mă voi simţi, dacă mai pot continua. Voi discuta acest aspect cu antrenorul Florin Bercean", a spus stelista.

Medaliată cu argint, ca Alina, Corina Căprioriu a mărturisit că următorul ei obiectiv este să câştige titlul olimpic.

"Mi-l doresc nespus. Sper să îmi îndeplinesc acest vis. Voi munci mai mult. Mă voi antrena şi probabil voi avea şi mai mult curaj pe saltea'', a cea care a sărbătorit succesul la un restaurant cu specific japonez alături de colegele ei.

Cei trei medaliaţi au fost însoţiţi de Andreea Chiţu, care a pierdut în ultima secundă. Ea a spus că încearcă să-şi revină după cele ce i s-au întâmplat.

"Nu mi-am imaginat că o să plec de la Jocurile Olimpice fără o medalie. Eu pentru asta am venit aici. Acea secundă de neatenţie m-a costat scump", a declarat Chiţu.

Au sărbătorit Ziua României la JO

Ieri, la Casa României a avut loc şi Ziua României la Jocurile Olimpice de la Londra.

Ocazie cu care ambasadorul ţării noastre în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ion Jinga, a pomenit de palmaresul olimpic, făcând referire la faptul că prima medalie de aur a fost obţinută de Iosif Sârbu, în 1952, la tir.

Adică la sportul în care luni a triumfat Alin Moldoveanu.

Încântat de cunoştinţele sportive ale ambasadorului nostru, Octavian Morariu a glumit spunând că dacă acesta are intenţia să renunţe la diplomaţie atunci are asigurat postul de director al Muzeului Sportului, deschis recent în sediul COSR aflat vis-a-vis de Arcul de Triumf.

Mai multe