Mesajul COSR după moartea lui Ivan Patzaichin: „Un campiOM s-a transformat în stea”. Sportivul s-a stins la 71 de ani

5 septembrie 2021 10:33   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Legendarul canoist Ivan Patzaichin s-a stins din viață duminică, 5 septembrie la vârsta de 71 de ani, după o lungă suferință, spun apropiații săi.

Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984, a murit la vârstă de 71 de ani. Cauza decesului nu a fost deocamdată anunțată, însă se pare că celebrul canoist suferea de ceva vreme de o boală incurabilă. 

Potrivit apropiaților săi, Ivan Patzaichin s-a luptat singur cu boala, fără să spună nimănui. Fostul campion era internat de mai mult timp la Spitalul Elias din București, informează news.ro.

Ivan Patzaikin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea. De-a lungul carierei sale impresionante, Ivan Patzaichin a strâns în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Mesajul COSR după moartea lui Ivan Patzaichin

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a publicat un mesaj pe pagina de Facebook în memoria sportivului. „E legendă... un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.

Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”, a fost mesajul COSR.

Mai multe