Michael Schumacher are copii campioni

14 februarie 2015 23:54   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Gina are 18 ani şi a câştigat numeroase titluri la rodeo, fiind susţinută şi de mama sa care deţine o fermă unde creşte zeci de cai, în timp ce Mick (16 ani) îi calcă pe urme tatălui şi va concura în Formula 4.

Michael Schumacher, omul care a fost de şapte ori cel mai bun pilot de Formula 1 din lume, e imobilizat într-un scaun cu rotile după ce în decembrie 2013 a suferit un accident la schi. Dar, numele său în sport e dus mai departe de copii. Gina Maria a reuşit să se impună în concursurile de rodeo şi în 2013  a devenit campioană europeană la categoria juniori. 

Mama sa, Corinna, e pasionată de cai – a şi practicat echitaţia – aşa că are un ranch şi a încurajat-o pe fată să practice acest sport, chiar dacă e foarte periculos. 

În schimb, Mick a moştenit pasiunea tatălui: iubeşte maşinile. Concurează de mic în sporturile cu motor, iar lunile trecute a luat medalia de argint la campionatul mondial de karting. Acum va participa la Formula 4, fiind cu un pas mai aproape de Formula 1, acolo unde tatăl său a dominat circuitul.

Michael Schumacher se recuperează greu

Michael Schumacher a suferit, la 29 decembrie 2013, un grav accident la schi. El a luat-o pe un drum secundar când se afla în vacanţă în staţiunea franceză Meribel, diagnosticul fiind traumatism cranian sever şi hemoragie cerebrală. A stat multe luni în comă, a suportat câteva operaţii şi acum se recuperează acasă cu ajutorul medicilor. Din păcate, e paralizat complet, putând doar să clipească. „Stă în pat, dar uneori e pus pe scaun şi se uită pe geam. Urmează şi un program de recuperare fizică pentru ca muşchii să nu se atrofieze”, au scris, de-a lungul ultimelor luni, ziarele germane. 

Mai multe