Michael Schumacher, recuperat cu un cip implantat în cap!

23 iulie 2014 12:49   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Medicii vor să-i stimuleze activitatea cerebrală a fostului campion mondial prin implantarea unui cip. Specialiştii au anunţat că au folosit metoda asupra unui pacient de 17 ani, care a reînceput să meargă după două luni de la accidentul suferit.

Schumacher a suferit un accident la schi, în decembrie anul trecut, şi şase luni a stat în comă. Recent a fost mutat la o clinică din Lausanne şi progresele au început să apară. Acum poate comunica cu familia cu ajutorul genelor şi în curând va fi mutat acasă, acolo unde a fost amenajat un adevărat centru medical. În plus, doi medici croaţi au anunţat că-l pot ajuta printr-o tehnică revoluţionară: implantarea în cap a unui cip. “Stimularea cerebrală profundă (DBS), presupune stimularea unor nuclee în scoarţa creierului pacienţilor aflaţi într-o stare vegetativă. Până în prezent, avem rezultate bune”, au explicat aceştia. Ajuns acasă, Schumacher ar putea fi mutat într-un scaun cu rotile electric, pe care l-ar putea controla cu gura.

Cronologie, de la accident şi până la ieşirea din comă

29 decembrie 2013Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat cu un elicopter la un spital din Grenoble. Unitatea medicală a confirmat că germanul este într-o stare critică. El a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală30 decembrieParchetul din Albertville a anunţat deschiderea unei anchete privind "circumstanţele şi cauzele accidentului de schi", care ar fi avut loc în afara pârtiei semnalizate.3 ianuarieÎn ziua în care Michael Schumacher a împlinit 45 de ani, zeci de fani ai echipei Ferrari s-au strâns în faţa spitalului din Grenoble, pentru a-şi susţine idolul.29 ianuarieDupă patru săptămâni de comă artificială, Michael Schumacher a fost plasat în faza de trezire progresivă. Sedativele administrate fostului pilot au fost diminuate pentru a permite începerea unui proces de trezire.14 februarieMichael Schumacher s-a refăcut după o infecţie pulmonară pe care a contractat-o.17 februarie"Nicio infracţiune nu a fost reţinută în sarcina cuiva. Accidentul a avut loc în afara pârtiei. Semnalizarea, balizajul, jaloanele şi informaţiile oferite cu privire la limitele pârtiei au fost în conformitate cu normele franceze în vigoare", a stabilit procurorul din Albertville, care a închis cazul.25 martiePlasat în comă artificială, Michael Schumacher este într-o stare "stabilă", a anunţat purtătorul de cuvânt al familiei. Germanul a fost supus la două operaţii pe creier pentru a i se îndepărta două hematoame. Rămâne la terapie intensivă.4 apriliePurtătorul de cuvânt al familiei Schumacher, Sabine Kehm, a anunţat, într-un comunicat, că Michael are momente în care dă semne de luciditate şi de trezire. "Michael face progrese... ", a precizat ea.16 iunieKehm a anunţat că Michael Schumacher a ieşit din comă şi a părăsit spitalul din Grenoble. El va urma o "lungă perioadă de readaptare", la un spital din Lausanne, unde a fost transferat.

Mai multe