Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în semifinale la Birmingham, dar urcă pe 28 WTA

23 iunie 2018 18:10   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în semifinalele turneului WTA de la Birmingham, dar nu are motive să fie supărată. A făcut un turneu fantastic și va urca pe cel mai bun loc al carierei.

În semifinalele de la Birmingham, Mihaela Buzărnescu a fost învinsă cu 6-3, 6-2 de cehoaica Petra Kvitova, ocupanta locului 8 WTA. Aceasta a obținut a doua victorie în fața româncei, după ce o învinsese și în finala de la Praga, acum două luni. Chiar dacă a pierdut, Mihaela nu are motive să fie tristă. A reușit în sferturi o victorie mare, 6-3, 6-2 cu a cincea jucătoare a lumii, Elina Svitolina, iar acel succes îi va aduce de luni cea mai bună poziție din carieră: 28 WTA. Precedentul record era locul 30.

Dincolo de rezultat, Buzărnescu a trecut și de o barieră psihologică foarte importantă prin calificarea în semifinalele de la Birmingham: a depășit milionul de dolari câștigat exclusiv din tenis. Cu cei 46.345 de dolari primiți pentru calificarea în semifinale, Mihaela a ajuns la 1.004.982 dolari câștigați în carieră. Ea a devenit a 380-a jucătoare din istorie milionară din tenis și a zecea româncă din istorie care trece de acest prag.

Mai multe