Ministrul Ionuț Stroe, la primul antrenament de rugby

15 septembrie 2020 18:36   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Prezent la finala SuperLigii de la Brașov, ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, a fost atât de încântat de ceea ce a văzut, încât după festivitatea de premiere a coborât în iarbă și a luat primele lecții de rugby de la președintele federației, Alin Petrache.

Demnitarul s-a arătat extrem de receptiv la sfaturile primite, astfel că în câteva minute a învățat să dea o pasă, să facă o deschidere sau să prindă balonul. ”Ar trebui să îi caut un post într-o echipă domnului Stroe, dar postul lui ar trebui să rămână de ministru, e important acolo. Dar l-aș pune pe postul de coordonator al predării stadionului ”Arcul de Triumf”. Să primim stadionul și să putem juca. Sper să putem să disputăm meciul contra Belgiei, pe data de 1 noiembrie, să deschidem Arena Națională de Rugby împotriva belgienilor, restanța pe care o avem de disputat în Campionatul European”, a declarat Alin Petrache după ”antrenamentul” ad-hoc făcut cu șeful MTS. În ceea ce-l privește, Stroe a dat asigurări că ”Stadionul Arcul de Triumf va fi în continuare casa rugby-ului românesc. Nu putem vorbi de a da la o parte rugby-ul de pe stadionul ”Arcul de Triumf”. Cu siguranță nu. Este casa rugby-ului românesc, el va găzdui meciurile echipei naționale, turneele, finalele campionatelor de rugby. Dar vor exista niște proceduri clar și bine definite. Va exista o modalitate prin care și alții, în condițiile în care vor să plătească și să închirieze acest bun din domeniul public pot să o facă”, a declarat Ionuț Stroe.

În finala SuperLigii la rugby, Știința Baia Mare a învins cu 23-17 (10-10) pe SCM Timișoara și a cucerit pentru a șaptea oară titlul național.

Mai multe