Mirela Lavric a sărit pe geam spre bronzul mondial

21 martie 2016 22:21   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Înşelată, sechestrată şi medaliată. Aceasta e, pe scurt, povestea impresionantă a atletei Mirela Lavric (25 de ani), cea care a obţinut duminică seara cea mai importantă performanţă a carierei.

La finalul lui 2013, Mirela Lavric a făcut un gest şocant, aruncându-se de la etajul 1 al unui bloc din Iaşi, după ce şi-a găsit iubitul în braţele altei femei. Prima ipoteză a fost o tentativă de sinucidere, însă ulterior s-a aflat că sportiva a fost sechestrată în casă de prietenul ei şi a încercat să scape pe geamul locuinţei. Profitând de calităţile de atletă, Mirela s-a ales cu răni minime, dar cu o imensă durere în suflet. 

Triplă campioană mondială de juniori în proba de 800 de metri, Lavric a depăşit cu bine acest moment delicat, iar răsplata a venit acum, în primăvara lui 2016. La Portland, în Statele Unite, cu Mirela Lavric în schimbul doi, ştafeta feminină de 4x400 de metri a cucerit bronzul la Mondialul de sală, o performanţă uriaşă în contextul crizei prin care trece atletismul românesc. Având în componenţă pe Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andreea Miklos şi Bianca Răzor, România a fost extrem de aproape de argintul Poloniei, dar la o distanţă enormă de aurul americancelor. E adevărat, fetele noastre au profitat şi de abandonul ştafetei jamaicane, una dintre sportive împiedicându-se şi căzând în timpul cursei.

Şi-a refăcut viaţa cu un handbalist

Drama personală a Mirelei Lavric din urmă cu doi ani şi patru luni n-a împiedicat-o pe frumoasa atletă să-şi refacă viaţa personală. „A fost şi este îndrăgostită până peste urechi”, spunea antrenoarea sportivei, Viorica Pintilie, despre incidentul din 2013 de la Iaşi. De aproape un an, Mirela trăieşte o altă poveste de dragoste, cu un handbalist al echipei HC Vaslui, Gabriel Cotinghiu.

Mai multe