Momente uimitoare din istoria gimnasticii

19 iunie 2015 18:11   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Gimnastica este un sport complex în care ai nevoie de graţie şi flexibilitate dar şi de echilibru şi rezistenţă şi chiar o forţă fizică ieşită din comun. Pentru a crea unele momente uimitoare din istoria gimnasticii sportivii îşi dedică viaţa acestui sport sacrificându-şi copilăria.

Momente uimitoare din istoria gimnasticii ar fi imposibile în ziua de astăzi

Unul din aceste momente uimitoare din istoria gimnasticii au avut loc Jocurile Olimpice din 1896 defăşurate la Londra când grecul Dimitrios Loundras a cucerit medalia de bronz cu echipa la numai 10 ani. Dimitrios a participat la cele două războaie mondiale şi a ajuns amiral în marina milirară a Greciei.

O altă poveste care ar putea fi încadrată la momente uimitoare din istoria gimnasticii este olimpiada de la Barcelona din 1992 când rusul Vitalîi Şerbo a cucerit 6 medalii de aur din 8 posibile dominând ca nimeni altul în istorie proba masculină.

La olimpiada de la Moscova, din 1976, gimnastul japonez de 26 de ani, Shun Fujimoto, şi-a dislocat rotula genunchiului după exerciţiul de la sol în cadrul competiţiei pe echipe.  Pentru că echipa sa se afla în strânsă competiţie cu echipa URSS, Fujimoto a strâns din dinţi şi a trecut la următorul aparat unde a obţinut nota 9.50. Pentru că nu era de ajuns, Fujimoto a participat şi la proba de inele deşi medicul era îngrozit şi i-a ordonat să se retragă considerând că nimeni nu poate ateriza fără să se prăbuşească în urlete. A obţinut nota 9,70 şi echipa Japoniei a cucerit medalia de aur la cea mai mică diferenţă din istoria olimpiadelor 576.85 la 576.45.

Momente uimitoare din istoria gimnasticii dăruite de o româncă

La olimpiada de la Montreal, din 1976, o micuţă fetiţă din România îşi aducea contribuţia la aceste momente uimitoare din istoria gimnasticii obţinând prima notă de 10. La 18 iulie 1976, în vârstă de numai 14 ani, a blocat aparatura cu care era înzestrată sala olimpică de gimnastică şi care a afişat nota 1.00 deoarece nu fusese concepută să afişeze o notă mai mare de 9.99. Pe parcursul întregii competiţii, Nadia obţinut nu mai puţin de şapte note de 10 uimind mapamondul şi rămânând pentru totdeauna în cartea de aur a gimnasticii.

Mai multe