Monica Niculescu s-a oprit în optimi la Wimbledon

6 iulie 2015 18:36   Alte sporturi
Ultima actualizare:

România a rămas fără reprezentanţi pe tablourile principale de simplu de la Wimbledon. Monica Niculescu a fost eliminată ieri în optimile de finală, la capătul unui meci pe care l-a avut în mână în prima sa parte.

Monica Niculescu a ratat şansa unei premiere a carierei: calificarea în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam. Românca a fost învinsă cu scorul de 1-6, 7-5, 6-2, de sportiva elveţiană Timea Bacsinszky, a 15-a favorită a competiţiei, la capătul unui meci care a durat două ore şi nouă minute.

Meciul a fost dominat la început de jucătoarea noastră, care părea că nu va avea nici o problemă să-şi adjudece victoria. Din păcate, în tenis lucrurile se schimbă mai rapid decât şi-ar putea imagina cineva, astfel că elveţianca a revenit în joc, a profitat de degringolada instalată în jocul româncei în setul secund şi a reuşit să egaleze situaţia pe tabelă după o sarabandă a break-urilor. Din păcate, setul decisiv a fost o copie a primului, dar în sens invers, Bacsinszky impunându-se lejer. Astfel, Monica a ratat să scrie o pagină de istorie personală, iar România a rămas fără jucătoare într-o competiţie de la care aveam mari speranţe.

Mai multe