Monica Niculescu se așteaptă la un meci dificil în turul 2 la Wimbledon, cu Elise Mertens: ”M-a bătut rău la Hobart”

3 iulie 2019 17:59   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Monica Niculescu este singura reprezentantă a României care va evolua mâine (ora 15.00 la București), în turul secund al probei de simplu de la Wimbledon. Ea a dezvăluit pentru cititorii Click! cum s-a simțit în meciul câștigat cu Petkovic, ce așteptări are de la partida cu Elise Mertens, dar și care a fost motivul pentru care nu a putut juca la Roland Garros.

Dezinvoltă ca de obicei, Monica a făcut o analiză pertinentă la finalul meciului câștigat (2-6, 6-2, 7-5) cu Andrea Petkovic (Germania, 69 WTA): ”A fost dificil fiindcă ultimul meu meci a fost duminică. La Ilkley. Bucurie mare. Am luat wild-card și a fost o săptămână de antrenament, de speranțe. M-am încălzit mai greu. Și mi s-a părut că a jucat perfect Andrea. Noi ne cunoaștem foarte bine fiindcă am jucat de atâtea ori și în circuitul WTA, și la Fed Cup (n.r. - 3-3). Cu Andrea am jucat mai mereu set decisiv. Ultima oară am bătut-o eu, însă de obicei ea câștiga. Cred că atunci când a văzut tabloul a zis: ”Aoleo, a șaptea întâlnire! Acum a trebuit să schimb ceva. Ea era foarte solidă pe spate. Nu greșea și a trebuit să vin puțin în față. Să-i schimb puțin gândirea. Pentru că dacă o lăsam și jucam pe spate mă domina. Servea foarte bine. N-am găsit nicio gaură nici la rever, nici la dreapta ei. Și a mers. Setul doi și trei, greu, dar a mers”. 

Jucătoarea originară din Slatina crede că un moment important al meciului s-a produs în setul decisiv, când Petkovic avea 2-0. ”Atunci mi-am câștigat ghemul. La 3-0 pentru ea devenea greu. La 4-4 am făcut acel break. Mi-a dat încredere că se poate pe serva ei. Apoi l-am cedat, însă am învățat multe din acel break pierdut. Am făcut 5-4. Nu l-am luat, dar mi-am propus să fac și alte chestii. Și am mai avut o șansă la 6-5 și am reușit să iau la zero. Adică am fost mai hotărâtă. Mi-a plăcut că am reușit să ridic nivelul fiindcă la început eram puțin depășită. Și nu reușeam să returnez deloc. Mă surprindea tot timpul serviciul ei”.

”Belgianca e un fel de Wozniacki”

Atunci când a aflat că o va înfrunta pe Elise Mertens, favorita cu numărul 21, în turul 2, Monica Niculescu a exclamat: ”Mai bine nu știam! Voiam să mă distrez și eu puțin, azi (râde) Căci nu mă uit la tablou niciodată. Nasol. Joacă foarte bine. Am câteva întâlniri cu ea (n.r. - 0-2). Am avut o finală la Hobart. Și a fost rău. E foarte solidă. E un fel de Wozniacki. Nu greșește. Ce să zic... Luăm fiecare meci în parte. Miercuri am puțină relaxare. Va fi greu”, a concluzionat Niculescu, care și-a asigurat 72.000 de lire sterline (cca 80.000 de euro) și 70 de puncte WTA pentru calificarea în turul 2.

E la a 12-a participare la turneul londonez

După ce în ianuarie a bifat a douăsprezecea participare la Australian Open, Monica Niculescu a reușit să atingă aceeași bornă și la Wimbledon. La turneul de Mare Șlem de la Londra românca a izbutit cea mai bună performanță în 2015, când a fost eliminată în optimi de finală de Timea Bacsinszky. Monica a mai atins turul 2 în 2008, 2010, 2011, 2016 și anul acesta, în rest fiind depășită în manșa inaugurală. Altfel, Niculescu are două prezențe în turul 3 la Australian Open (2011, 2014), una în turul 2 la Roland Garros (2014) și una în optimile de finală la US Open (2011).

În Maroc a simțit că îi ia foc mușchiul de la gambă

Neînvinsă pe iarbă în această vară, Monica a revenit astfel după accidentarea suferită la gambă care a făcut-o să rateze participarea la Roland Garros. ”Mi s-a întâmplat în Maroc, la Rabat, în ultimul tur al calificărilor. La o minge normală, la 3-3, am simțit o explozie la gambă. Am încercat să mai joc puțin și am simțit din nou ca și cum mi-ar fi ars mușchiul. M-am dus acasă și am încercat să mă recuperez să prind măcar Roland Garros-ul. N-am reușit. După șase săptămâni de tratament și recuperare am participat la Nottingham. A fost 7-6 în decisiv, iar a doua zi n-am putut să mă mișc. Nu știu cum de am reușit să joc dublurile alea. A jucat bine Găbița (n.r. Ruse). Aveam febră musculară peste tot! Fiind la gambă n-am putut să fac nimic”.

A crezut că Ribarikova glumește când i-a spus că poate primi wild-card

Monica Niculescu a jucat direct pe tabloul de simplu, la Wimbledon, grație wild-card-ului primit după ce a câștigat turneul de la Ilkley. ”Eu n-am știut. Am mers acolo pentru a avea cât mai multe meciuri pe iarbă. La Birmingham nu cred că intram pe tablou cu clasamentul pe care îl am. Și am zis hai să joc un o sută de mii! Mi-a spus ceva Ribarikova, însă am crezut că glumește. Călin știa. I-a spus Marius Copil în semi, dar nu mi-a zis. Mai bine. A fost greu tare în finală cu Baboș”.

Mai multe