N-am făcut surpriza! Marius Copil şi Adrian Ungur, învinşi la Cupa Davis

15 iulie 2016 21:00   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Tenismenii români nu au putut ţine ritmul cu spaniolii, în primele două meciuri ale întâlnirii de Cupa Davis, din turul al doilea al Zonei euro-africane, jocuri disputate la Cluj. Marius Copil a fost la un pas de victorie, însă a cedat pe final, în cinci seturi, în faţa lui Feliciano Lopez, iar Adrian Ungur a pierdut categoric contra lui Bautista-Agut.

Prima zi a confruntării dintre România şi Spania nu a adus nimic bun pentru ”tricolorii”. Meciul de debut, dintre Marius Copil, locul 163 ATP, şi Feliciano Lopez, locul 20 ATP, a fost însă echilibrat şi s-a jucat până în decisiv, întinzându-se pe durata a trei ore şi 27 de minute. Marius a făcut un joc inteligent, reuşind în multe momente să-l surprindă pe iberic, mult mai bine clasat şi mult mai experimentat decât el.

Avem şanse mici la calificare

Totuşi, Lopez a arătat de ce este în Top 20, şi s-a impus, pe final, în cinci seturi, 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3. Adrian Ungur, locul 185 ATP, nu a reuşit să facă mare lucru în faţa lui Roberto Bautista-Agut, tenisman aflat pe poziţia a 15-a în ierarhia mondială. Românul a pierdut în trei seturi, scor 3-6, 2-6, 1-6. Azi, de la ora 14.00, va avea loc meciul de dublu, Florin Mergea/Horia Tecău - Pablo Carreno Busta/Marc Lopez, iar mâine, de la ora 13.00, se vor juca ultimele partide de simplu: Marius Copil - Roberto Bautista Agut şi Adrian Ungur - Feliciano Lopez. Învingătoarea întâlnirii România – Spania va merge în septembrie la barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce învinsa va evolua în continuare în Grupa I a Zonei euro-africane.

Mai multe