Nadal va juca la Cluj

26 aprilie 2016 21:17   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Clujul este capitala neoficială a sportului românesc, iar acest lucru a fost confirmat de anunţul Federaţiei Române de Tenis, care a certificat zvonurile: meciul de Cupa Davis România - Spania va avea loc la Cluj.

Chiar dacă se va juca în perioada 15-17 iulie, când toate meciurile de tenis se dispută în aer liber, partida cu Spania se va desfăşura în sală dintr-un motiv simplu: nu mai există nici un teren de tenis în România capabil să găzduiască 7.000 de persoane, aşa cum poate sala Polivalentă din Cluj. Aşadar, şi la dorinţa jucătorilor, care s-au simţit mereu bine la Cluj, partida cu ibericii va avea loc în sala care a găzduit mai toate evenimentele importante ale tenisului românesc din ultimii ani. 

Cum din echipa spaniolilor va face parte sigur Rafael Nadal – care are nevoie de această convocare pentru a putea evolua la Jocurile Olimpice – e de aşteptat ca sala să fie din nou arhiplină, aceasta fiind prima vizită a fostului lider mondial în România. 

Tocmai din acest motiv, al prezenţei lui la meci, e sigur că partida nu va avea loc pe zgură, suprafaţa favorită a spaniolilor, dar şi a lui Rafa, campion în ultimele două săptămâni la Monte Carlo şi Barcelona. 

Învingătoarea partidei România – Spania va jucaîn toamnă în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis. Învinsa va juca şi anul viitor în Grupa I a zonei Euro-Africane a competiţiei. 

Mai multe