Naşii canadienilor

18 iunie 2017 19:28   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Naţionala de rugby a României a reuşit să câştige un important meci test, disputat în Canada. „Stejarii” s-au impus cu scorul de 25-9 (7-6) şi au obţinut prima victorie pe pământ canadian contra nord-americanilor.

Eroul echipei noastre a fost tongalezul naturalizat Fonovai Tangimana, care a reuşit două eseuri în repriza secundă. El a fost doar unul dintre cei 6 jucători naturalizaţi care au evoluat ca titulari în echipa noastră de start, naţionala României dovedind că s-a adaptat la trendul internaţional în materie de „împrumut” al valorilor. Ocupantă a locului 16 în clasamentul mondial, România nu a avut probleme decât în prima parte a meciului, care a fost mai strânsă. Valoarea superioară a jucătorilor noştri şi-a spus apoi cuvântul şi astfel românii şi-au păstrat seria victoriilor în faţa canadienilor, serie care a ajuns acum la 6 victorii consecutive. În afara eseurilor realizate de Tangimana, pentru echipa noastră au mai marcat Lucaci - un eseu, Vlaicu - două transformări şi două lovituri de pedeapsă.

Cu câteva zile înaintea acestui meci echipa noastră a mai susţinut o partidă test, în Japonia, niponii impunându-se cu scorul de 33-21.

Mai multe