Neurologii avertizează: "Schumacher va ramâne invalid pe viaţă!"

20 iunie 2014 15:58   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Michael Schumacher a ieşit din comă la începtului săptămânii, după o perioadă de şase luni în care mulţi au crezut că fostul pilot va muri.

Însă, conform experţilor, de abia acum începe greul. Neurologul Erich Riederer a declarat, conform Mirror.co.uk, că ar trebui considerat un succes faptul că Schumacher va reuşi să se ridice din pat după trei luni fără ajutorul cuiva sau chiar să meargă singur într-un scaun cu rotile.

Doctorul din Zurich a subliniat că e foarte puţin probabil ca fostul pilot să îşi revină complet.

"Va rămâne invalid pe viaţă şi va fi mereu dependent de ceilalţi", a spus Riederer, care e de părere că perioada de reabilitate va fi foarte lungă, pentru că Schumi are leziuni cerebrale permanente.

Totuşi, specialistul a recunoscut că ieşirea din comă e un semn bun.

"E ceva pozitiv că o persoană s-a trezit din comă după un an jumătate. E un lucru pozitiv şi pentru el şi pentru familia lui", a adăugat medicul.

El este de părere că germanul de 45 de ani a pierdut multă masă musculară după perioada de comă.

Schumacher, care se află acum în Lausanne, la o clinică din apropierea casei pe care o împarte cu familia sa, a reuşit să comunice cu familia. Campionul dă din cap şi clipeşte pentru a interacţiona cu medicii şi membrii familiei.

Schumacher a fost în comă timp de şase luni, după ce s-a accidentat grav în timpul unei excursii la ski în Elveţia. A fost transferat imediat la un spital din Grenoble, iar acum se află la o clinică din Germania

Mai multe