Nick Kyrgios, cea mai mare amendă din tenis

16 august 2019 18:13   Alte sporturi
Ultima actualizare:

ATP a luat o primă decizie în ceea ce-l privește pe australianul Nick Kyrgios, care a fost protagonistul unui scandal uriaș cu arbitrul în turul secund de la Cincinnati. El a primit una dintre cele mai mari amenzi din istoria tenisului.

La mai puțin de 24 de ore de la incidentele care -au avut ca protagonist la Cincinnati, Nick Kyrgios a aflat și cât l-a costat ieșirea nervoasă la adresa arbitrului. El a fost amendat cu 113.000 de dolari. Conform comunicatului, ATP l-a sancţionat pentru părăsirea terenului fără permisiunea arbitrului, pentru proferarea de obscenităţi şi pentru conduită nesportivă în faţa adversarului său. Ancheta nu s-a încheiat însă aici, oficialii tenisului afirmând că australianul ar putea fi suspendat. Probabil că va rămâne totul doar în stadiul de analiză, pentru că Kyrgios este aur pentru ATP-ul de acum, fiind unul dintre foarte puținii jucători care vând bilete la meciuri.

Supărarea lui Kyrgios pe arbitrul Fergus Murphy, cu care nu este la prima dispută în circuit, a început în finalul setului secund a meciului pierdut cu 7-6, 6-7, 2-6 în fața rusului Karen Hacianov. Australianului i s-a părut că Murphy încearcă să-l grăbească, pornind prea repede cronometrul care măsoară timpul în care un jucător trebuie să servească. După ce l-a făcut "cartof" şi "cel mai rău arbitru din lume" pe irlandez, Kyrgios l-a adus în discuţie pe Rafel Nafal, cunoscut pentru faptul că îşi ia mult timp înainte de a servi. După ce a fost sancţionat cu un punct de penalitate, Kyrgios a pierdut tie-break-ul setului secund. El a mers la vestiare, fără acordul arbitrului, luând două rachete cu el. Pe holul de la vestiare, Kyrgios a dat cu ele de pardoseală, apoi s-a întors senin pe teren. La final, Kyrgios nu a vrut să dea mâna cu Murphy. ”Eşti doar o unealtă, bro”, i-a aruncat jucătorul arbitrului, apoi a scuipat înspre el.

Mai multe