Niculescu a pierdut la limită titlul la dublu

20 august 2017 20:34   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Monica Niculescu a deschis seria finalelor cu participare românească la turneul WTA de la Cincinnati. Chiar dacă a fost învinsă, ea va urca totuşi două locuri în clasamentul mondial al specialităţii.

Calificate după un parcurs fantastic în finala turneului de la Cincinnati, Monica Niculescu şi taiwaneza Su-Wei Hsieh au fost învinse în ultimul act de favoritele 2, Martina Hingis şi Yung-Jan Chan. Acestea s-au impus cu scorul de 4-6, 6-4, 10-7, după o oră şi 31 de minute de joc. Pentru elveţiancă aceasta a fost şi o revanşă pentru înfrângerea suferită în faţa perechii Niculescu/ Hsieh în această vară, în finala de la Biel, chiar la ea acasă, în Elveţia.

Prezenţa în finală i-a asigurat Monicăi în jur de 37.000 de dolari şi 585 de puncte WTA, cu ajutorul cărora va urca două poziţii în clasamentul mondial de dublu care va fi publicat luni (21 august). Concret, ea va ajunge pe locul 17 în lume. Pentru jucătoarea noastră aceasta a fost a 24-a finală de dublu din carieră. Ea a câştigat opt trofee la această probă. 

Săptămâna aceasta, Monica participă la turneul de dublu de la New Haven. Competiţia reprezintă ultima repetiţie înaintea celui mai important examen al acestei perioade: ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.

Mai multe