Novak Djokovic este campion pentru a treia oară la US Open

10 septembrie 2018 12:48   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Sârbul Novak Djokovic este campion la US Open. El a reușit să cucerească cel de-a treilea titlu la turneul american. În finala ediției 2018, el l-a învins pe argentinianul Juan Martin del Potro.

În finala de la US Open 2018, Novak Djokovic l-a învins cu scorul de 6-3, 7-6, 6-3 pe argentinianul Juan Martin del Potro, cucerind al treilea titlu la New York, după cele din 2011 și 2015.Astfel, Djokovic, care anul acesta s-a impus și la Wimbledon, a ajuns la 14 trofee de Grand Slam în carieră, egalându-l astfel pe americanul Pete Sampras. El ocupă locul al treilea în clasamentul all-time, după Roger Federer și Rafael Nadal.

Novak Djokovic e campion la US Open și s-a umplut de bani

Novak Djokovic, moul campion de la US Open, a primit cel mai mare permiu din istorie după victoria de duminică. El a câștigat un cec de 3,8 milioane de dolari la New York, cu care a ajuns la un total de peste 119 milioane de dolari câștigate în carieră. Djokovic a trecut pe primul loc în acest top, întrecându-l pe Roger Federer, care înainte de US Open domina acest clasament, cu cele 117,5 milioane de dolari câştigate în carieră. El a fost eliminat în optimi la Flushing Meadows şi a primit ca premiu "doar" 266.000 de dolari.

Djokovic avea înaintea ultimului grand slam al anului 115,3 milioane de dolari premii, iar, prin succesul de la Flushing Meadows, a mai câştigat 3,8 milioane de dolari, depăşind astfel 119 milioane de dolari.

De la 15 iulie, când s-a impus la Wimbledon, Novak Djokovic a câştigat premii de aproape opt milioane de dolari: 2,9 milioane pentru grand slamul londonez, aproape 1,1 milioane pentru trofeul de la Cincinnati şi 3,8 milioane la New York (cel mai mare premiu din istorie, în tenis).

Mai multe