Novak Djokovic, fără medalie! Sârbul a pierdut și meciul pentru bronz de la simplu, iar apoi a abandonat și în finala mică de la mixt

31 iulie 2021 14:54   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Cât de dure sunt întrecerile olimpice o dovedește și ceea ce i s-a întâmplat lui Novak Djokovic. Victorios la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, anul acesta, el viza un succes atât la Tokyo, cât și la US Open pentru a deveni primul bărbat ce izbutește Golden Slam. Adică să repete ceea ce a reușit Steffi Graf în 1988. N-a fost însă să fie.

Campionul sârb a fost întrecut (6-1, 3-6, 1-6) de germanul Alexander Zverev, în semifinale, iar apoi s-a înclinat (4-6, 7-6/6, 3-6) și în partida pentru „bronz” cu ibericul Carreno Busta. Și cum un necaz nu vine niciodată singur, Djokovic s-a retras și din finala mică de dublu mixt, unde urma să evolueze alături de compatrioata lui Nina Stojanovic. După retragere sârbilor, medalia de bronz a revenit australienilor Ashleigh Barty şi John Peers.La puțin timp după ce a ratat șansa de a câștiga din nou o medalie de bronz la JO (are una, tot la simplu, de la Beijing 2008), Novak Djokovic a declarat pentru lequipe.fr: „Am un singur regret. Ca nu am putut câștiga medalie pentru țara mea. Nivelul meu de tenis a scăzut din cauza epuizării fizice și mentale. Dar nu regret că am venit la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Am mai cunoscut eșecuri la marile turnee, iar acestea m-au făcut mai puternic. Voi încerca să particip și la Jocurile Olimpice de la Paris. Și să mă lupt pentru a câștiga medalii pentru țara mea. Îmi pare rău că i-am dezamăgit pe numeroși fani din țară, dar acesta este sportul”, a concluzionat campionul, care a fost extrem de nervos în ultimele meciuri jucate la Tokyo, aruncând o rachetă în tribuna goală și trântind alta de pământ. 

Mai multe