Novak Djokovic s-a antrenat la Melbourne. Primele declarații

10 ianuarie 2022 13:52   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Novak Djokovic, care a trecut printr-un adevărat coșmar în ultima perioadă, a făcut primul antrenament de la începerea scandalului. El s-a pregătit în complexul pe care se va desfășura Australian Open.

Odată cu publicarea fotografiei în care Nole apare împreună cu echipa lui, sârbul a oferit și o  primă reacţie după ce după ce instanţa din Melbourne a întors decizia de anulare a vizei lui de intrare în Australia, spunând că este mulţumit şi îi este recunoscător judecătorului care a analizat cazul său. "Sunt mulţumit şi recunoscător că judecătorul a întors anularea vizei. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân şi să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem în faţa fanilor minunaţi", a declarat el, într-o postare pe Twitter.

Instanţa a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovic, judecătorul invocând un viciu de procedură. Publicaţia australiană ”The Age” a prezentat presupusul motiv pentru care judecătorul Kelly a decis în favoarea lui Novak Djokovic. Potrivit acesteia, sportivul nu a beneficiat de timpul promis pentru a formula obiecţii la intenţia de anulare a vizei de către autorităţile australiene de frontieră.

Mai exact, lui Djokovici i s-a spus, joia trecută, la ora locală 05.20 dimineaţa, că are timp până la ora 8.30 pentru a face obiecţii ca răspuns la intenţia autorităţilor de a lua în considerare anularea vizei de intrare în Australia, conform secţiunii 116 din Legea privind migraţia.

Campionului i s-a cerut să prezinte punctul de vedere la ora 06.14, iar ofiţerul Forţelor de Frontieră a luat decizia de anulare a vizei la 07.42. "Aşadar, reclamantului i s-a refuzat termenul acordat iniţial, până la ora 8.30, pentru a face unele comentarii”, a precizat judecătorul Kelly, care a adăugat că, dacă Djokovici ar fi avut la dispoziţie timpul până la 8.30, atunci s-ar fi consultat cu alte persoane şi ar fi putut să se întrebe de ce viza nu ar trebui să fie anulată.

Mai multe