O nemțoaică scrie istorie pentru România la patinaj

24 ianuarie 2019 18:37   Alte sporturi
Ultima actualizare:

După 11 ani, Campionatele Europene de patinaj artistic au din nou o prezență românească în finala feminină. Julia Sauter, o nemțoaică devenită româncă acum 3 ani, e pe cale de a stabili o mare performață pentru noi.

În vârstă de 21 de ani, Julia patinează de când se știe. În primii 15 ani ai vieții a făcut-o sperând să reprezinte țara natală, Germania, însă din fericire pentru noi compatrioții ei nu au selecționat-o. A căutat o soluție pentru a putea continua cariera la nivel înalt și destinul i-a surâs. Dragostea pentru patinaj și marea încredere pe care o avea în antrenorul ei, multiplul campion român Marius Negrea, a făcut-o să accepte propunerea de a reprezenta țara noastră în competițiile internaționale. O face de trei ani, iar miercuri ea s-a calificat cu al 14-lea rezultat în finala probei feminine de la Campionatele Europene de la Minsk.

Simpla prezență între cele mai valoroase 24 de patinatoare ale continentului este o performanță pentru patinajul artistic românesc, deoarece de 11 ani nu am mai avut o reprezentantă în finală. Coincidență sau nu, acel ”ultim mohican” a fost Roxana Luca, în prezent coregraful Juliei. Aceasta a ocupat locul 22 în 2008, dar în 2005 ea a reușit cea mai bună performanță românească în întrecerea feminină, terminând concursul pe locul 15. Acel an, 2005, a fost unul foarte bun pentru români, în întrecerea masculină Gheorghe Chiper terminând pe locul 8. Aceea a rămas cea mai bună poziție ocupată de un compatriot la un European.

Mai multe