O ucraineancă a închis poarta României la Mondiale. Cine e Iulia Dumanska

6 decembrie 2017 11:41   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Iulia Dumanska a făcut cel mai bun meci al carierei sale, paradele sale excepţionale contribuind din plin la victoria României contra Spaniei (19-17) la Campionatul Mondial din Germania.

În vârstă de 21 de ani, Iulia e una dintre multele debutante cu care naţionala României s-a prezentat la acest Mondial. Născută în Ucraina, la Horodenka, Dumanska a fost adusă în 2011 la clubul de handbal din Baia Mare, acolo unde şi-a început aventura spre prima reprezentativă a ţării noastre. După o scurtă experienţă la Neptun Constanţa, în sezonul 2013-2014, Iulia a revenit la HCM Baia Mare, pentru a se transfera ulterior la echipa SCM Craiova, la care e legitimată şi în prezent.

În mai 2016, Iulia Dumanska a primit cetăţenia română, devenind eligibilă să evolueze pentru naţionalele României. În vara anului trecut, cu Dumanska între buturi, naţionala de tineret a cucerit medalia de bronz la Mondialul din Rusia. Apoi, Iulia a fost cooptată de fostul selecţioner Tomas Ryde în lotul lărgit pentru Jocurile Olimpice.

Debutul în poarta naţionalei mari a României la un turneu final s-a produs însă în decembrie 2016, la Europeanul din Suedia.

Mai multe