Oltchim nu moare. Vâlcenii anunţă că s-au înţeles deja cu cinci jucătoare de bază să rămână la echipă

1 mai 2013 11:45   Alte sporturi
Ultima actualizare:

In ultima perioada Clubul Sportiv Oltchim a stat departe de comentariile presei legate de viitorul echipei. A avut un motiv intemeiat si astazi vine sa clarifice aceasta situatie.

"Cum si-a obisnuit suporterii, clubul nostru a oferit presei si celor interesati doar informatii adevarate, bazate pe lucruri concrete si demonstrabile. De aceea, pana cand nu a existat un suport intemeiat, s-a decis sa nu se ofere replica stirilor mai mult sau mai putin adevarate.

Activitatea clubului in ultima perioada a fost concentrata pe doua mari probleme:

1. Asigurarea suportului financiar pentru sezonul urmator;

2. Mentinerea pe cat posibil a lotului actual, daca nu in totalitate, macar o mare parte din acesta.

Ordinea nu are importanta, ambele solicitand un volum de munca ridicat dar astazi ne face placere sa vi le aducem la cunostinta si dumneavoastra.

In ceea ce priveste sustinerea financiara, s-a decis crearea unui buget de 1,5 milioane de euro, buget care permite continuarea activitatii la un nivel inalt de performanta, stiut fiind faptul ca anul viitor echipa va participa direct in grupele Ligii Campionilor.

Efortul clubului de a gasi finantarea necesara, dublat de cel al Federatiei Romane de Handbal prin persoana presedintelui Cristian Gatu, ofera garantia participarii in bune conditii in Liga Campionilor, sezonul 2013-2014, deoarece in contactele existente pana in prezent cu diferite firme ce vor deveni partenere ale clubului, exista interesul acestora de a sustine activitatea handbalistica internationala de la Ramnicu Valcea.

A doua mare problema se refera la crearea lotului pentru sezonul ce urmeaza si din acest punct de vedere clubul a procedat la discutii cu fiecare jucatoare in parte.

Nu a fost usor pentru ca situatia financiara de anul trecut, completata cu nesiguranta in ceea ce ar privi sezonul viitor dar mai ales fiind vorba de reducerea bugetului si implicit a salariilor jucatoarelor, timpul de discutii s-a prelungit. Cu toate acestea, astazi putem sa va facem un sumar al celor discutate si decise:

- Alexandrina Barbosa, Iulia Curea, Adriana Nechita, Iulia Managarova, Adina Meirosu, Nicoleta Safta sunt jucatoare care au confirmat ramanerea la echipa si continuarea activitatii sub culorile Oltchim

- Discutiile cu Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Aurelia Bradeanu, Ramona Farcau si Silvia Navarro sunt in stadiu avansat si numai cateva zile vor fi necesare pana cand acestea vor confirma (sau infirma) ramanerea la Valcea.

- Jucatoarele Dana Babeanu, Eliza Buceschi si Andreea Polocoser se vor intoarce dupa imprumut la echipa, acestea apartinand clubului pana in anul 2014.

- Exista discutii avansate - si termenul este tot de cateva zile pana cand vor oferi un raspuns - cu jucatoare ce vor veni la Ramnicu Valcea pentru a acoperi sau completa posturile de pivot, portar, extrema stanga. Numele acestora il vom comunica odata cu semnarea contractelor.

- Jucatoarele Katarina Bulatovic, Marija Jovanovic si Oana Manea precum si antrenorii Jakob Vestergaard si Mette Klit sunt singurele certitudini ca nu vor mai ramane la Oltchim in sezonul urmator.

- Staff-ul tehnic nu a fost decis, singura informatie oferita fiind doar faptul ca actualul antrenor secund Steluta Luca va face parte din acesta dar urmeaza sa fie decisa calitatea sa: secund sau principal.

Tuturor celor care au hotarat sa ramana - chiar si pe salarii mai mici decat anii trecuti - precum si celor care accepta sa se alature "familiei" Oltchim, dorim sa le multumim in mod public".

Comunicat oficial: CS OLTCHIM RÂMNICU VALCEA

Mai multe